Selecteer een pagina

Het in 2015 opgerichte Be Burger telt ondertussen vier restaurants: één in Zaventem, twee in Brussel en één in Waterloo. In een verzorgd interieur serveert men er hamburgers van topkwaliteit, bereid met verse producten en broodjes van ambachtelijk bakker Yves Guns, die onder broodliefhebbers geen introductie meer behoeft. Het concept is zo’n succes dat Be Burger aankondigt binnen een termijn van vijf jaar in Europa 40 restaurants te zullen openen.

Ieder restaurant heeft gemiddeld 12 tot 14 personen in dienst, waaronder enkele studenten die er vooral ’s avonds en/of in het weekend aan de slag gaan. Chantal Verbinnen, Human Resources Manager, gebruikt iLeo.time als prik- en aanwezigheidstool, maar geniet ook van op maat ontwikkelde functies. Dankzij iLeo.time kan ze nu bijvoorbeeld heel nauwkeurig de dagelijkse productiviteit van iedere werknemer berekenen.

De 3 uitdagingen die het HRM van Be Burger aangaat

De Be Burger restaurants zijn 7 dagen op 7 en van 11 tot 23 uur open, met in ieder restaurant gemiddeld vier vaste werknemers in de zaal en vier in de keuken. Het vaste personeel wordt versterkt door studenten (vaak van het hoger onderwijs). Ze staan met 5 of 6 in de restaurants van Stockel en Waterloo. “De studenten bieden versterking ’s avonds en in het weekend. Sommigen werken ook een hele maand in de zomer. De meeste studenten komen ieder jaar terug, wat volgens mij alleen kan betekenen dat het hier fijn werken is”, vertelt Chantal Verbinnen, Human Resources Manager.

In haar beheer van de human resources haalt Chantal Verbinnen drie grote uitdagingen aan die zij gemakkelijk overwint dankzij iLeo.time:

1. De gewerkte uren foutloos omzetten in loon

“iLeo.time is voor mij in de eerste plaats een prik- en aanwezigheidssysteem waarmee ik gemakkelijk de door de managers opgestelde planning kan controleren, en dat eender waar, dankzij de mobile app. Vóór we iLeo.time gebruikten, vroeg de berekening van de lonen op basis van de gewerkte uren enkele dagen hard werk. En fouten waren dan nagenoeg onvermijdelijk. Naast de tijdbesparing die deze software oplevert, brengt hij ook een reëel financieel voordeel mee omdat de onderneming iedere werknemer precies betaalt wat hij/zij heeft verdiend. Bovendien werk ik volledig gesynchroniseerd met ons sociaal secretariaat, Group S, wat nog een ander groot voordeel is.”

2. De dagelijkse productiviteit van iedere werknemer berekenen

“Bepaalde functies van iLeo.time werden voor Be Burger op maat uitgewerkt, zoals die voor de berekening van de dagelijkse productiviteit per werknemer. Iedere restaurantmanager kan deze statistieken nu dagelijks raadplegen, terwijl die gegevens vroeger pas op het eind van de maand beschikbaar waren. De manager kan trouwens gemakkelijker het nodige personeel inplannen, op basis van zijn dagelijks budget. Omdat we nu voor twee van onze restaurants een historiek van een jaar hebben, zullen we dankzij iLeo.time interessante lessen kunnen trekken uit het beheer van onze human resources.”

3. Zoveel mogelijk tijd besparen met papierwerk

“Sommige mensen genieten van fiscaal aantrekkelijke statuten zoals flexi-jobs, de Activa & Start* regelingen enz. Al dat papierwerk dat bij die verschillende statuten hoort in orde maken, is geen sinecure. Dankzij iLeo.time heb ik een directe en eenvoudige toegang tot nuttige informatie, waardoor die zware administratieve taak deels wordt gecompenseerd.”